Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern förnekar men vi åtgärdar

Svar till Hans Jonsson och Karl-Gunnar Landars (28/9).

Annons

Det är obegripligt hur Hans Jonsson gång på gång så lättvindigt kan vifta bort att kommunens fastigheter har ett stort underhållsbehov. Ser han Centerns 30-åriga styre som ett bevis och en garant för att lokalerna är väl skötta? Men oavsett vad han anser är det en långsam kapitalförstöring av fastigheter som nu sker och det eftersatta underhållet har kommit ikapp oss.

Det är lika obegripligt varför Hans Jonsson så envist ifrågasätter tjänstemännens uträkningar vad gäller lokalerna. Det var han och Centern som en gång beslutade att tillsätta en kommunal arbetsgrupp bestående av ekonomer och fastighetskunniga som skulle ta hand om kommunens fastigheter. Nu i opposition ifrågasätter han plötsligt de schablonmetoder och kalkyler han tidigare accepterat.

Men det säger kanske mer om Hans Jonssons oppositionspolitik än om tjänstemännens kompetens.

I brist på tunga argument kastar han i stället ut en populistisk godbit om politiska kostnader som han tror han ska vinna stora politiska poäng på. De siffror han slänger sig med är dock lika lösryckta ur sitt sammanhang som många andra så kallade fakta han brukar röra sig med.

Vi har tyvärr inte stora förhoppningar om att Centerns oppositionsföreträdare kommer att bidra med mycket mer än att sitta med armarna i kors och kritisera de lösningar vi i majoriteten försöker hitta. Herrarna Jonsson och Landar kanske tycker det ska bli spännande. Vi, däremot, tänker ge oss i kast med ett fruktansvärt svårt arbete som vi inte har någon magisk lösning på.

För något annat sätt finns inte om vi vill ta ett långsiktigt ansvar.

Yoomi Renström (S)

kommunstyrelsen ordförande

Håkan Englund (S)

ordförande i barn- och skolnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons