Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus bra för skolan

Vi lever i en verklighet med friskolor. Det tycker jag är bra. Riktigt bra är det när vi som kommunal skola tar upp kampen och kämpar för att behålla eller vinna tillbaka våra elever. Det ger bra skola för alla elever som bor i vår kommun.

Annons

Campus Gärdet är en vision som vuxit fram för området omkring Gärdesskolan och Torsberg. Där ska elever i klasserna 7–9 gå i skola, i närheten av våra gymnasieelever och vuxna studerande. Visionen är tydlig och just nu vänder och vrider vi på denna idé för att få en riktigt bra lösning för våra elever. För mig är det tydligt att vi har för många kvadratmeter skollokaler. Mindre och bättre lokaler är ambitionen vilket innebär en attraktivare skolmiljö. Det är möjligt att skapa denna miljö till lägre årlig kostnad än vi har i dag har för lokaler.

Skapandet av Campus är en klok satsning på vår kommunala skola. Närheten till bussar, järnväg, centrum, badhus, sporthall och kulturhus får vi på köpet. Denna närhet tycker våra elever om. Genom att samordna skolans verksamheter inom Campus Gärdet spar vi skattekronor. Samtidigt skapar vi starka personalteam vilket ger bra och trygg undervisning. Jag ser fram emot att ett färdigt förslag presenteras och sedan sätter vi i gång att förverkliga visionen om Campus Gärdet. Detta är vår kommunala skola värd.

Bengt-Olov Renöfält (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons