Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: ”Nu måste vi hjälpas åt att få arbetsro på Vågbroskolan igen”

Vi är mycket bekymrade över vad som händer på Vågbroskolan, skriver tre C-politiker i Söderhamn.

Annons

Vi har tagit upp det med verksamhetschefen med flera inom barn- och utbildningsförvaltningen och vi har fått lugnade besked. Vi har också tagit upp matsituationen på skolan, sedan flera föräldrar kontaktat oss, men detta har vi tydligen inte fått gehör för.

Vi är över huvud taget bekymrade över svenska elevers resultatutveckling i skolan. Eleverna har inte presenterat sämre sedan år 2000 då mätningen startade.

PISA-undersökningen konstaterar att svenska 15-åringar lärt sig mindre än för tre, sex, nio och tolv år sedan. När det gäller läsförståelse har bara tre OECD-länder sämre resultat än Sverige.

PISA är en internationell studie som undersöker i vilken grad utbildningssystemet bidrar till att 15-åringar är rustade att möta framtiden. Elevernas förmåga undersöks inom tre kunskapsområden; matematik, läsförståelse och naturvetenskap.

Ungdomar med goda hemförhållanden och stöd hemifrån presterar bättre.

OECD rekommenderar att svensk skola ska fokusera mer på att träna elever att ha ett öppet sinne inför nya situationer, våga tvivla och ifrågasätta. Skolverket framhåller att det är mycket viktigt att under-visningen håller hög kvalitet och att lärarna får tillräckligt med tid för förberedelser. Behöriga lärare och bra ledare på en skola är a och o.

Ideella krafter bör också gå samman för att hjälpa skolan att vända skutan. Föräldraengagemanget är mycket viktigt. Samarbete skola, elever, föräldrar och ideell verksamhet kan vända de negativa skol-resultaten. I stället för konkurrens behövs samarbete och support.

Skolan är oerhört viktig. Vi måste få den på rätt köl igen.

Vågbroskolan har genom åren varit en mycket bra skola med goda skolresultat. Nu måste vi hjälpas åt för att få arbetsro på skolan igen.

Vi ska göra vad vi kan!

Centerpartiet i Söderhamn:

Jan-Eric Berger

ledamot i barn- och utbildningsnämnden

Martina Eriksson

ers. i barn- och utbildningsnämnden

Magnus Svensson

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons