Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byt mantra, politiker

En del tjänstemän och politiker har ett mantra som lyder "lägg ner". De upprepar ständigt detta "lägg ner" i Vallsta och Kilafors så får vi råd med "bättre" lärare i Bollnäs. Vad är det för snack?

Annons

Det kommer att kosta säkert minst lika mycket att bygga om Gärdesskolan som Kulturhuset. Hur ska ni då ha råd med "bättre" lärare? Tror ni att de får bättre utbildning på högskolorna för att ni lägger ner skolor på landsbygden? Och tror ni att de här "bättre" lärarna hellre söker sig till stora skolor än små? Knappast. De söker sig säkerligen till små friskolor i stället för stora kommunala skolor av den anledningen att det är mer givande att undervisa där de blir hörda som pedagoger i stället för att hela tiden slåss mot kommunala tjänstemän och politiker om resurser. Lägger ni ner skolorna i Vallsta och Kilafors kommer ni att stå där med skägget i brevlådan då ni inser att det blir mer kostnadskrävande att driva Gärdesskolan än att ha små skolor ute i bygderna.

Med kostnadskrävande menar jag den utslagning av elever som sker med större skolor där många inte blir sedda. De kommer att ksota mycket pengar i framtiden. Garanterat. Min dotter gick i en skola i USA där det fanns 1 000 elever. Där fanns anställd personal enbart för den sociala biten på skolan, kuratorer och vakter. Då fungerar en stor skola. Hur ska Bollnäs kommun har råd med det? En stab med folk som sköter disciplineringen av eleverna?

Här där jag bor kan jag möta skolkande elever och jag kan gå fram och tala dem till rätta och få dem att gå tillbaka till skolan. Det händer faktiskt här på en liten ort. Vem ser dem nere på centrum av Bollnäs? Ingen skulle jag tro. Ändra ert mantra omgående till "små skolor är bäst".

Monika Åsberg, Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons