Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byt konsult om ni inte förstår dem

Svar till Bertil Skoog (3/6).

Jag vill inledningsvis säga att jag bryr mig inte om vem som utför kommunala uppgifter, huvudsaken är att de blir utförda till rätt pris.

Annons

Bästa Bertil Skoog, jag vill ge dig en harang för att du erkänner att du behövde läsa en konsultrapport fem gånger innan det "så att säga" gick in. Jag utgår från att du liksom dina politikervänner är normalbegåvade varför denna och alla andra rapporter blir synnerligen väl genomlästa. En slutsats som omedelbart kan dras är att konsulterna som kommunen använder har ett språkbruk som inte till hör vanligheten. Nedan följer flera exempel på att ni förtroendevalda fuskar er fram här i samhällets tjänst, ni läser inte rapporterna fem gånger.

Matfrågan till exempel skulle innebära miljonvinster, hur blev det? Stene, hur blev det? Cirka sex miljoner bara försvann ur kommunkassan. Kommunstyrelsearbetet hur går det till? I varje fall inte som det beskrivs på internet. Kommunens förre ekonomichef numera kommunchef har säkerligen inte läst kommunens regelverk på internet. Skulle så vara fallet är hanteringen kring Stene teoretiskt omöjligt. Gång på gång får man läsa i Ljusdals-Posten om händelser i kommunhuset som liknar det som i folkmun var vanligt inom bankvärlden nämligen "vad gör man på banken efter kl 3".

Frågan uppstår nu; vad gör alla våra förtroendevalda i kommunhuset mellan 8 och 17? Jo, läser rapporter fem gånger eller kanske som i visan "ingen som vet ingen som vet".

Kanske censurchefen har varit framme med överstrykningspennan?

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons