Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byskolan ger barnen bra start

Vi har en flicka i förskoleklass i Söräng. Vi har även två större barn som i dag går på Granberg och Torsbergsskolan.

Annons

De har haft förmånen som vi ser det, att tillbringa sina sex första år i Sörängs skola. Att från ett och ett halvt upp till 12–13 år få möjligheten att tillbringa sin tid på samma skolgård och på ett ställe där allas barn verkligen på riktig är allas barn är få förunnat.

Klimatet på Sörängs skola är unikt skulle vi vilja påstå. Personalen på förskolan och skolan har ett tätt samarbete och har verkligen lyckats skapa en miljö för våra barn där de vågar välja kompisar över alla årskullar. Där är det helt naturligt att ta hand om de mindre barnen och få dem att känna sig trygga och välkomna. Det är helt naturligt att vara ärlig och tala om, om någon far illa. Det kallas inte att tjalla på Sörängs skola. Det kallas där att vara en god medmänniska som bryr sig om andra och är mån om att alla ska trivas på skolan.

Barnen får en så fin utbildning i social kompetens på Sörängs skola och det tycker vi är minst lika viktigt som all annan kunskap!

Andra skolor i kommunen borde få möjlighet att ta del av deras arbete i att skapa denna unika miljö. När våra större barn började i högstadiet kom de ofta hem och kunde berätta om saker som var för dem helt oförståliga. Hur man kunde bli kallad för tjallare om man var ärlig. Hur man kunde kalla varandra saker som var så stygga utan att tycka att det var konstigt och att inte förstå att det sårade. Och då förstod vi verkligen att våra barn hade fått med sig ett synsätt och ett förhållningssätt som de själva kan vara riktigt stolta över.

Vi tycker att ni politiker också borde tycka att det här är saker som man behöver ta fasta på i vårat samhälle i dag. Det spelar ingen roll vilka korvören ni tror att ni kommer att spara på det här. För det är våra barn som får betala priset i slutändan. Och det tycker i alla fall inte vi att det är värt. Tycker ni?

Anki Söderholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons