Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygge av Sportparken till våren

Sedan i somras är vi ganska många, från olika håll i samhället, som arbetar för att projektet Sportparken i Hudiksvall ska kunna förverkligas.

Annons

Sedan i somras är vi ganska många, från olika håll i samhället, som arbetar för att projektet Sportparken i Hudiksvall ska kunna förverkligas. Vi försöker locka fler sponsorer men jobbar framför allt för att söka medel från olika håll bland annat EU och nu senast Arvsfonden.

Under våren och försommaren gjorde tekniska förvaltningen en upphandling men de pengar som projektet förfogade över räckte inte till den för platsen designade betongparken. En enklare betongpark hade kunnat byggas men en ny upphandling skulle ha tagit för lång tid. Dessutom skulle då inte den betongpark som ungdomarna varit med och designat bli byggd.

Vårt mål nu är att samla in så mycket pengar som möjligt. Insamlingen går bra men mer pengar behövs för att kunna upphandla under vintern och bygga till våren.

Ungdomarnas inställning och iver gör att vårt arbete att samla in pengar får en skjuts framåt. Vi ser så många fina initiativ hos ungdomarna i parken. De träffas och har roligt och är duktiga på att plocka skräp, papper och burkar, nedskräpningen är minimal jämfört med det första året.

Förhoppningen är att de insamlade medlen ska gå till parkbygget men också till priser vid kommande tävlingar av olika slag.

Den som vill kan följa bygget på bland annat Hudiksvalls kommuns hemsida.

Martin Norkvist

för Sportparken Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons