Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg ut E 4 mellan Gävle och Söderhamn

/

Ännu en storhelg har passerat oss, och även den här gången blev E 4 mellan Söderhamn och Gävle avstängd en längre tid på grund av en trafikolycka. Det är helt orimligt och visar att det behövs en utbyggd E 4 med dubbla filer mellan Söderhamn och Gävle.

Annons

För att försöka få kommunledningen i Gävle att agera så har jag även motionerat i frågan till kommunfullmäktige. Utan aktiva insatser från Region Gävleborg, Gävle kommun och Söderhamns kommun kommer det aldrig att bli en utbyggd E 4.

Intresset från Miljöpartiet i Gävle för att vi ska få ett bättre trafikflöde genom länet är väl närmast noll, och det betyder kort och gott att inget kommer att hända i Gävle kommun med frågan. I Sveriges riksdag och i den mörkröda regeringen har också Miljöpartiet ett avgörande inflytande så tyvärr kan man även där befara att intresset för en väl utbyggd infrastruktur genom Gävleborg kommer att ha ett ytterst begränsat intresse. Vice statsminister Åsa Romson (MP) är också kollektivt ansvarig för infrastrukturen i Sverige så det bådar inte gott för framtiden.

En väl utbyggd infrastruktur med alla trafikslag är självklart av avgörande betydelse för att man ska kunna bo och leva i hela Sverige. Man ska kunna köra på vägarna och ha råd med att tanka bilen. Raka motsatsen till den politik som MP står för.

Det är också viktigt för näringslivet med ett väl fungerande godsflöde med alla trafikslag. För många företag norr om Dalälven så finns kunderna i en annan del av Sverige/världen och då måste man kunna transportera godset kostnadseffektivt till kunden. För oss som bor norr om Dalälven är det också viktigt att godsflödet kan gå till oss.

Vi måste få till ett arbete i länet för att påverka Trafikverket och regeringen så att E 4 mellan Gävle och Söderhamn får dubbla filer. Det arbetet måste komma i gång snarast!

Lars Beckman (M)

Kommunfullmäktigeledamot Gävle

John Staffas (S) svarar:

En bra och fungerande infrastruktur är mycket viktig för hela landet, Gävleborg och för Söderhamn. I flera år har vi haft politisk enighet i Söderhamn om att jobba för dubbelspår på Ostkustbanan och fyrfilig E 4 till Gävle.

I Söderhamns kommun ska vi nu efter sommaren ta beslut om vår fyraårsbudget och vilka fokusområden vi ska ha dessa år. Av det jag hunnit se och läsa av de budgetförslag som lämnats in så verkar samstämmigheten i infrastrukturfrågan bestå.

I vårt block i kommunfullmäktige som består av Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna är det tydligt att vi vill fortsätta att jobba hårt för dubbelspår på Ostkustbanan, fyrfilig E 4 till Gävle, utbyggnad av fiber i hela kommunen, hamnar med kapacitet med mera.

Det ska vara lätt och funktionellt att bo i Söderhamn och jobba hemma eller pendla. Det ska också vara lätt för människor som inte bor i Söderhamn att komma hit och jobba eller besöka oss.

John Staffas (S)

Ordförande kommunfullmäktige Söderhamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons