Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg trygghetsboende på campingen i Järvsö

Behovet av hyresrätter i Järvsö är stort, skriver Mats Fack som har ett förslag på en lösning.

Annons

Några nya lägenheter har inte producerats under många år. Vi har dock fått uppleva att ett antal lägenheter har avvecklats genom rivning på Stationsgatan. Vid ett mycket välbesökt möte i Järvsö, som Järvsös centerorganisationer bjudit in till, diskuterades det akuta behovet av hyreslediga lägenheter samt det stora behovet av trygghetsboende i Järvsö. Mötet uttalade gemensamt följande: "Järvsö har en expanderande besöksnäring som i dag och i framtiden ställer krav på bostäder för rekrytering av personal. Detta gäller främst för yngre, som skall flytta till sitt första jobb och behöver en mindre bostad. I dag finns små möjligheter att tillgodose deras önskemål och därmed begränsas möjligheterna till rekrytering.

I Järvsö har vi ett stort antal äldre människor som bor i villa och som söker ett mindre boende och då främst ett trygghetsboende. Tillskapandet av ett sådant skulle även friställa villor och större lägenheter för inflyttning till Järvsö och kommunen.

Järvsös Centerorganisationer är därför mycket positiv till Ljusdalshems planer att uppföra lägenheter för trygghetsboende i Järvsö. Vi är även positiv till området vid nuvarande campingplats och att den obebyggda fastigheten norr om campingen används för uppförande av trygghetsboende och hyresrätter i olika storlekar.

Campingplatsen och intill liggande tomt är ett bra alternativ för fortsatt utbyggnad av trygghetsboende och hyreslägenheter då det ligger nära samhällets service som matvarubutik, apotek, banker, restauranger, med mera, samt buss- och tågförbindelser."

Vid mötet medverkade Ljusdalshems vd Rickard Brännström som berättade om planerna för trygghetsboende efter Stenevägen samt andra tänkbara utvecklingsprojekt för Järvsö.

Mats Fack

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons