Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg carportar till "änglarna"

Hoppas ni kan fira julen med en god självkänsla medan ”nattens änglar” alltså hemtjänstens omvårdnadspersonal som till 99,9 procent är kvinnor jobbar som vanligt.

Annons

Från tidiga morgnar, det är inte vid kontorstid, klockan åtta eller liknande när ni börjar vakna, det är långt tidigare när de hämtar ut sin tjänstebil. De ska sopas rena från flera decimeter snö, rutor ska skrapas etcetera innan de kan åka hem till, ja kanske till era egna föräldrar/släktingar och ge dem värme och omvårdnad.

Ni i kommunhuset har först försett era egna tjänstebilar och egna bilar med carport, för att undvika det hemtjänst/ omvårdnadspersonal behöver utföra innan de åker på sina hedervärda uppdrag, till våra äldre och handikappade för att ge dem en dräglig tillvaro.

Det minsta ni kan göra är att innan nyår, ge ett nyårslöfte till våra ”nattens änglar” att ni påbörjar byggandet av carportar för samtliga tjänstebilar, under kommande vårvinter.

Skulle det bli för dyrt, finns ett annat bra förslag, ni upplåter platser på de redan byggda carportarna vid kommunhuset, det skulle kunna göras omgående, så att dessa änglar omgående får tillgång till snöfria tjänstebilar, när de ska hämtas ut. Detta borde kunna utföras om bara lite, lite vilja finns, eller hur?

Sven Tomtlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons