Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott mot mänskliga rättigheter

Vi kurder i Söderhamn protesterar gripandet av ordförande för Europas Kurdiska Riksförbunds Konfederation Nizamettin Togucþ.

Svensk-kurdiska föreningen i Söderhamn består av 100 medlemmar. Samtidigt så är det Kurdiska Rådet medlem i Europas Kurdiska Riksförbunds Konfederation i Bryssel.

Annons

Den 18:e juli blev vår konfederations ordförande Nizamettin Toguc gripen av den Italienska polisen, under sin semester i Italien. Han är en politiker som har kämpat för kurdernas rättigheter sedan 1990, och blev 1993 vald till riksdags ledamot i Turkiet.

1994 blev han beskjuten av turkisk militär och skadades allvarligt, och blev därmed tvungen att lämna landet för att fortsätta kampen i Europa. Han är bosatt i Holland och är holländsk medborgare.

Vi Kurder här i Söderhamn tycker att gripandet av Nizamettin Toguc är oacceptabelt då han inte begått något brott. I och med det så har man även åsidosatt hans mänskliga rättigheter, därför protesterar vi denna orättvisa handling.

Denna handling har en ömsesidig koppling mellan de italienska och turkiska regeringarna.

Vi kurdiska kvinnor känner oss inte trygga, eftersom detta kan hända oss alla. Varken våra barn eller män kan tryggt åka utomlands längre. Vi har blivit starkt påverkade av denna fula handling mot mänskliga rättigheter. Vi ifrån kurdiska föreningen här i Söderhamn vädjar till Italien att släppa Nizamettin Toguc.

Halime Aldur

Sehnaz Aldur

Hatice Yenigun

Hicran Yenigun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons