Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott kan inte styrkas

I juni anmäldes Skogs församling till polisen. 2 nov sände åklagaren tillbaka ärendet till stiftstyrelsen i Uppsala, han ansåg att brott inte föreligger. Skogs församling får inte reda på detta utslag förrän nu.

Annons

I juni 2009 anmäldes Skogs församling till polisen. 2 nov 2009 sände åklagaren tillbaka ärendet till stiftstyrelsen i Uppsala, han ansåg att brott inte föreligger. Skogs församling får inte reda på detta utslag förrän nu när Söderhamns-Kuriren gör reportage, 9 januari. Biskopens upprepade mantra om öppenhet gäller tydligen inte när något inte går som önskat.

Kan notera att anmälan gjordes samma dag som stiftstyrelsen sammanträdde, långt innan protokollet var klart.

Vi har kritiserat hur man skött det här i församlingen men det innebär inte underkännande av engagerade människor säger biskopen. Vad är då uppmaningen till presidiet att avgå, det om något är väl utpekande.

I stiftets agerande finns en övertro på oberoende utredningar. Utredaren påstår att begravningsavgiften är för hög, men, även det nya kyrkorådet i sin budget för 2010 finner att begravningsavgiften är för låg, varvid församlingens övriga verksamhet får betala underskottet i begravningsverksamheten

Lokal kännedomen om kostnader torde vara bättre än en utredare som en enda gång ska försöka tränga in i problemen.

Till sist kan noteras påståendet att särredovisning av begravningsverksamheten saknas är fel, den finns men hittades inte av utredaren

Olle Frisk

före detta kyrkorådsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons