Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brotorgets sorgliga slut

Nu står Olle Nilsson Sträng där med sin tvättade hals, han och de som röstade för rivningen av torget innan det var klart med intressenter som ville etablera sig i gallerian.

Annons

Då jag flyttade till Bollnäs var det mycket torget som drog… en underbar oas med bänkar att vila på, bänkar skuggade av de stora träden.

All aktivitet. Folk som florerar fram och tillbaka i omgivningen. Ung och gamla samsades på ett rätt ovanligt sätt, tyckte i alla fall jag.

Torghandel, schackspelare som drog publik, diverse uppträdanden på scenen med den vackra väggmålningen gjord av Mårten Andersson i bakgrunden.

Snoddaståget. Vattenfallet runt de uppbyggda stenarna. Brotorget, navet i Centrum.

Och nu. En stor grusöken, fylld av containrar. Mitt under den hektiska turisttiden gapar torget tomt. För efter sedvanligt snabbt och sedvanligt oövertänkt beslut skulle torget rivas för det skulle bli galleria.

Halleluja!

Och så många nya människor som skulle flytta till Bollnäs sen, bara för den gallerian. Precis som om det inte finns små gallerior överallt. Gallerior som nu förresten är på tillbakagång, enligt proffsförståsigpåare.

Det var många som protesterade över detta med att riva torget. Inte alla verkade så intresserade av gallerian. Jag själv var en av dem. Men det hjälpte inte.

Olle Nilsson Sträng tyckte han kommit på en genial idé. Det gamla torget… helt ointressant. Man måste se framåt. Tacka vet jag galleria.

Nu står han där med sin tvättade hals, han och de som röstade för rivningen av torget innan det var klart med intressenter som ville etablera sig i gallerian. De få som över huvud taget anmält intresse tvekar nu.

Nähä tycker Olle Nilsson Sträng käckt. De får fram till årsskiftet på sig . Okej, om de inte ens då startar upp, vad händer då, Olle Nilsson Sträng och co?

Det måste bli en ändring. Politiker måste kunna ställas till svars. Jag tycker att de som beslutar över huvudet på stans skattebetalare och raserar stan ska få betala. De ska ta sitt ansvar och börja med annat än politik.

Anita Nordkvist

före detta Bollnäsbo

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons