Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broms- eller drivkraft?

Enligt utsago har Sven-Åke Thoresen regerat Hudiksvall i 16 år. Många ansvarsfulla ledare av företag eller organisationer tycker att man efter till exempel åtta år tillräckligt satt sin prägel på befattningen, och att det är dags att släppa fram en ny kraft med nya tankar och fräscha idéer.

Annons

Men S-Å Thoresen känner sig väldigt bekväm i sin position och vill fortsätta minst fyra år till. Vad vill väljarna? Med ett annat ledarskap för till exempel åtta år sedan, kanske Hudiksvall redan nu haft ett blomstrande trivsamt hamnområde. Inom kommunen hade kanske funnits en betydligt mer positiv utveckling inom de flesta områden.

Faktum är ju att vi under de gångna åren bombarderats med insändare från S-Å Thoresen, där han nedlåtande fördömer förslagsställare och förslag om positivt utvecklande initiativ för kommunen. Nu har driftiga människor ändå lyckats fullfölja satsningar trots att kommunledaren utgjort bromskloss.

Hur många år har inte Pär Johansson stångat sin panna blodig mot en avvisande kommunledning, som sedan gärna tar åt sig äran fastän han har lyckats med Glada Hudikteatern trots dem. Nu vill man rida på vågen, men det upplevs som om det från kommunens sida ändå inte är någon helhjärtad satsning bakom den sanslöst unika PR-effekt, som skapats. Det är ett exempel.

Otaliga är insändarna med bromsande innehåll undertecknade av S-Å Thoresen. Stillestånd är tillbakagång. Hur många gånger har kommunledaren med entusiasm föreslagit en djärv satsning på framtidsvisioner?

För att skapa ny vitalitet och framåtanda i vår kommun, så mår den bra av ett byte från bromskraft i ledningen till nytt blod, nya tankar och drivkraft med framsynt utveckling som mål. Thoresen har gjort en hel del gott, men 20 år av restriktiv slentrian blir för mycket. En växling kan inte bli annat än ett nyttigt lyft för alla parter. Rösta för ett nytänkande Glada Hudik!

Jarl Karén, Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons