Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broman står sig i konkurrensen

Hudiksvalls kommun har i Bromangymnasiet en effektiv och attraktiv gymnasieskola som står sig väl i konkurrensen både mot friskolor och mot andra kommuners skolor, skriver tre centerpartister i gymnasiedebatten.

Annons

Det blir märkligt när Moderaterna – kanske de främsta ivrarna för en konkurrensutsatt skolmarknad – tycker att Broman ska avstå från ändringar i ett program som blöder ekonomiskt för att inte konkurrera med en friskola.

I november sker några av de viktigaste aktiviteterna inför gymnasievalet: niorna besöker Broman för att sondera utbudet, programkataloger trycks och sprids. Att då inte ha klart vilka program och inriktningar man erbjuder försvårar rekryteringen kraftigt. Moderaterna har inget alternativt förslag på hur estetprogrammets underskott ska mötas.

Hur sökbilden ser ut till våren kan vi bara gissa, och dialog med andra skolor är en lång process där det krävs två för tango. Även om det skriftliga beslutsunderlaget var besvärande magert visade den muntliga föredragningen att det fanns en väl genomtänkt och tydlig tanke med de föreslagna ändringarna. Fler sökande till estetprogrammet är det enda som på sikt kan förebygga en nedläggning av hela programmet.

Därför valde Centerpartiet att säga nej till återremiss och i stället stödja skolledningens förslag och ge dem fördelen av att kunna ge tydliga besked i god tid om vilka program och inriktningar som finns att söka till våren.

Matts Persson

Lena Jendel

Roland Hamlin

ledamöter i lärandenämnden för Centern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons