Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bro i Mariehillshålet i stället för Forsbacka

Jag lyssnade på kommunalfullmäktige i våras. Då kom oppositionen med ett mycket intressant förslag, att låta pengarna till en ny bro i Forsbacka, få användas till en ny bro i Mariehillshålet.

Annons

Jag lyssnade på kommunalfullmäktige i våras. Då kom oppositionen med ett mycket intressant förslag, att låta pengarna till en ny bro i Forsbacka, få användas till en ny bro i Mariehillshålet, men det blev kommunstyrelsens förslag, som fick företräde.

Men nu, när det planeras bebyggelse på Sandviksudden och Djupviksudden, tycker jag att man kan tänka om i fallet. Ett strövområde och kanske bebyggelse på gamla impregneringsområdet. Ombyggning av båthamnen i Stugsund. Folk bosätter sig allt mer i sommarstugorna. Att låta trafiken, som ökar allt mer på norrsidan avlasta Vågbro och Forsbacka.

Att bygga en öppningsbar bro, som fjärrmanövreras är ingen konst i dag, med de resurser som samhället har. Görs bron ej för låg behöver bara segelbåtar ha öppning. Arendt Stykes Väg går att förlänga så den får ansluta till bron, då avlastas trafiken på Stugsundsvägen.

Själv är jag rullstolsbunden och är mycket ute och åker i min permobil. Då kan man studera nya områden till exempel det som finns kvar av sågverken och varvet på Mariehill, samt besöka bekanta, efter Utviksvägen.

Jag förstår att det är en penningfråga, som klämmer. Ryktet har gått att det ska byggas en inomhusarena på Hällåsen, för bandy. Men är det inte viktigare med infrastruktur och sjukvård i vår kommun?

Lars Brolin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons