Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristfälligt beslutsunderlag

Jag tycker tvärtom, Jörgen Myhrman. Ulf Lövgren imponerar – det kräver sin man/kvinna att stå upp och rösta med förnuftet mot en toppstyrd partilinje.

Annons

Jag tycker tvärtom, Jörgen Myhrman (4/5). Ulf Lövgren imponerar – det kräver sin man/kvinna att stå upp och rösta med förnuftet mot en toppstyrd partilinje. ("Partimajoriteten är flata och vi måste bestämma åt dem" tycker S vice ordförande i telefonsamtal 3/5) där piskan viner. Tack Ulf för ditt mod!

Föreningsalliansens arbetsgrupp har arbetat hårt och engagerat i frågan om Nordanstigs skol- och samhällsstruktur. Vi har samlat information från föräldrar, gräsrötter, profession och förtroendevalda genom alla möjliga kanaler och har under resans gång tvingats inse att vi blivit mer insatta och kunniga än många av dem som bereder ärendet och/eller ska fatta beslut i detsamma.

Tröttande och förfärligt!

Att sakkunskapen finns i UK-nämnden är långt ifrån sanningen och hela den förberedande processen har varit skandalöst undermålig. Ett flertal förtroendevalda har känt sig vilseledda av tjänstemännen, då beslutsunderlaget varit så bristfälligt och vinklat. I sammanhanget kan också nämnas att kommunfullmäktigeledamöterna inte får tillgång till allmänhetens inskickade frågor till fullmäktige innan sittande möte så att de kan förbereda sig och svara väl. Något är på tok med den demokratiska ordningen när ledamöterna under kommunfullmäktiges sammanträde löser sudoku, facebookar, sms:ar och snarkar (jo, det är sant). Känner de sig inte delaktiga? Motiverade? Viktiga? Detta måste förändras!

Fortfarande finns varken någon rättvisande utredning eller någon konsekvensanalys av det fattade beslutet, fortfarande måste Backens skola oavsett beslut hållas uppvärmd och i drift (för 5:or och 6:or), fortfarande finns ett gott förslag om en skola på två orter (nu även antaget av kommunstyrelsen!), fortfarande finns en massa prestige som omedelbart måste begravas djupt i jorden. Och fortfarande, kära vänner, är det valår. Tänk själva nu.

Linda Anderton

jurist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons