Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink späder på politikerföraktet

Ibland blir man väldigt brydd när man sysslar med politik. Jag läser HT (1/6) och ser en artikel om Björn Brink (C) på Rotary i Hudiksvall. Han berättar att han vill samarbeta med oss i Samverkan Gävleborg efter valet. Intressant i sig och kanske värt att fundera på, men det är inte det som gör mig brydd, utan det faktum att Brink uttalar sitt oreserverade stöd för Hudiksvalls sjukhus.

Annons

Jag citerar: ”Det är professionen i Hudiksvall som avgör vilka specialiteter som Hudiksvalls sjukhus ska ha.”

Först tänker jag, det måste vara en annan Björn Brink, men nej, han ser likadan ut på fotot som den Björn Brink som var ordförande på landstingsstyrelsen i förra veckan. Vi hade då bland annat ett ärende som handlade om centralisering av all pacemakerinläggning i länet till Gävle sjukhus.

En läsare som tror gott om människor utgår naturligtvis från att Björn och hans Centerpartiet skulle ha ifrågasatt detta förslag. Icke! Inte ett ord yttrades till Hudiksvalls förmån från Centerpartiet eller den övriga majoriteten.

Däremot visade man en viss irritation när vi i oppositionen ställde besvärliga frågor. I underlaget fick vi veta att man endast gjort 38 pacemakeroperationer i Hudiksvall under 2009. Lögn! Det var 72 enligt statistiken. Man sa också att cardiologerna i Hudiksvall var nöjda med förslaget. Lögn! Det finns i stället risk att de hjärtläkare vi har flyttar härifrån och möjligheten att rekrytera nya är ytterst små. Utan cardiologer ingen cardiologi.

Varför stred inte Björn Brink och Centern för detta? Tror man att det bara är kirurgi som är viktigt? I artikeln nämner Björn Brink att det ska göras 10 000 operationer per år i Hudiksvall. Hur ska det fungera utan stöd till dåliga patienter, utan kompetenta hjärtläkare?

Jag skulle önska att våra politiker i länet var ärliga och stod för sina åsikter i alla sammanhang. Det är självklart att man kan ha olika uppfattningar beroende på synsätt och ideologi, det respekterar jag. Att säga olika saker och visa olika åsikter beroende på lyssnare tycker jag är dålig stil och bidrar till politikerförakt. Valrörelsen har knappt börjat och redan ser vi politiker som lovar och lovar. Det kan inte vara lätt att vara väljare.

Charlotte Klötz (FP)

landstingsledamot och kandidat till valet 2010

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons