Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra väg för vissa – sämre för andra

/

Efter upprustning och renovering av riksväg 50 sträckan Fromskroken–Glössbo har vägljudet från trafiken ökat markant, konstaterar signaturen Björntomtabo besviket.

Annons

En genomgripande upprustning av vägen har fått till följd att vi förutom att vägen givetvis är i kanonskick för motorfordonen också fått leva med ett markant större ljudtryck från trafiken. Speciellt vissa tunga fordon ylar kopiöst när de lidande tar sig fram igenom vår sköna boendemiljö.

Tyvärr har också trafiksäkerheten för vissa trafikantgrupper försämrats rejält. Möjligheten att cykla eller gå utmed vägen är nu i det närmaste obefintlig. En har med stor precision sett till att det inte finns någon möjlighet för gång och cykeltrafikanter att ta sig fram utanför körbanans kantlinje. Det vi förr i tiden kallade för vägren är helt bortrationaliserat. Det utrymmet var inte speciellt generöst tilltaget tidigare men det fanns ändå möjlighet att hålla sig utanför kantlinjen. Hen som är ansvarig för projektet borde kanske ta sig en cykeltur efter den nyrustade vägen för att i verkliga livet känna på resultatet.

Välj gärna nån mörk höstkväll. Svartare vägbeläggning har inte skådats sen forskare upptäckte svarta hålen i rymden. Bortsett från detta så är det ett fantastiskt lyft med den fina vägen. Synd bara att en inte nådde ända fram.

Björtomtabo

Fotnot: Trafikverket avböjer att svara på insändaren.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons