Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra omsorg på väg att raseras

Utan genomgång med kommunal tjänsteman och omsorgsnämnd att ansvarig för Solgården i Färila på egen hand får göra en fullständig omplacering av mer eller mindre hela personalen med förklaringen: Det får ej bli för familjärt mellan pensionär och personal. Det är bra på avdelningarna men det kan eventuellt bli bättre.

Annons

Man frågar sig varför man ändrar på något som är bra och varit bra i många år. Våra anhöriga (som numera kallas kunder) som har detta som sitt hem och de som arbetar där är en del av deras familj, äventyrar man nu tryggheten för. Dessa mer eller mindre dementa personer som bor där har vant sig med de personer som en längre tid skött om dem och varit omkring dem. Nu finns bara en liten del av denna personal kvar, större delen är omplacerad till olika avdelningar. Det är med andra ord en väldig turbulens i hela huset (Solgården). Och frustrerande för de gamla. Alla ska lära sig nya rutiner och framför allt personkännedom om våra anhöriga genom den personal som finns kvar.

Våra anhöriga själva har små förutsättningar att göra sig förstådda på grund av afasi, demens med mera, vilket har lett till att många mår dåligt.

Är detta mänskligt? Eller är det bara en organisationstrend? Mer än hälften av personalen är nöjd enligt ansvarig. Hur mår då de övriga?

Denna omorganisation är genomförd 1 september. Vi anhöriga har ej fått tagit del i denna förändringsprocess.

Hur kan det få gå till på det här viset?

Missnöjd anhörig

Yvonne Wilén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons