Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra julklapp från Ljusdals kommun

Även om delar av kommunstyrelsen inte är demokratiskt valda måste även jag erkänna att det kan komma positiva uttalanden från denna församling.

Annons

I vår lilla kommun borde det inte finnas utrymme för politiskt käbbel när det gäller grundstommen för kommunens existerande. Det gäller utbildningsområdet och omsorgsfrågorna i vid bemärkelse, alltså inte bara äldreomsorgen (som för övrigt fungerar alldeles utmärkt i Järvsöområdet). Det kan inte vara så att kommunen ska utgöra en försörjningsinrättning för arbetsskygga, det vill säga alla som har uppdrag inom nämndorganisationen. Det finns inga lagmässiga hinder för att kommunstyrelsen hanterar samtliga politiska frågor och även fattar beslut i frågor som av lagmässiga och eller demokratiska skäl måste avgöras av kommunfullmäktige. De eventuellt små löpande politiska frågor som kan uppstå mellan kommunstyrelsesammanträdena och fullmäktigesammanträdena kan lösas genom någon form av jourverksamhet för politiker. Därest en sådan fråga skulle uppstå kan respektive förvaltningsansvarig använda mobiltelefon och diskutera själva sakfrågan. Det är vida känt att kommunalt förtroendevalda av tradition gärna vill ha ett finger i syltburken eller som i vår kommun – hela knytnäven.

Till sist Lasse Molin; skolfrågorna är alldeles för viktiga för framtiden, för att de ska överlämnas till socialdemokraterna, kommunisterna och ett missnöjesparti, är att krypa ur sitt eget ansvar för framtiden.

Tiden går fort, genomför en förändring omgående och tack för en fin julklapp som ger stora besparingar genom att kommunstyrelsen tar över andra nämnders uppdrag.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons