Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att veta var ni står

Bra att Miljöpartiet nu gett besked att man inte, som tidigare under mandatperioden, tillhör högerkartellen i Hudiksvalls kommunfullmäktige. Hoppas det också kommer att märkas i de viktiga beslut vi har att ta under hösten.

Annons

Kartell förresten, frågan är om det finns något borgerligt samarbete i Hudiksvall längre. Moderaterna, ivrigt påhejade av Folkpartiet, har ju brutit budgetöverensskommelsen som så stort presenterades som en plattform mellan de fyra borgerliga partierna.

Dett skedde vid fullmäktige i juni, då moderaterna gick fram med ett helt ofinansierat förslag om ett badhus som är dubbelt så stort som det planerade och finansierade. På frågan hur de tänkt att finansiera bygget, en kostnad på flera hundra miljoner, och som enligt moderaternas gruppledare skulle sättas igång redan nästa år, så blev det häpnadsväckande svaret att det tänker man komma tillbaka till efter valet .

Folkpartiet hängde på denna löfteskarusell någon vecka senare. Ingen uppföljning gjordes i lokalpressen, trots att Centern ställt sig helt utanför denna nya löfteskarusell.

Så det är nog tur, Kåge Wallner, att ni ställt er utanför detta, Centern har ju gjort detsamma, så ni är i gott sällskap.

Vi är då åtminstone fyra partier i fullmäktige som agerar förnuftigt.

Sven-Åke Thoresen (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons