Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att regionens opposition har civilkurage

Jag har med förskräckelse följt Region Gävleborgs alla turer med chefsfester, utlandsresor och nu senast misshandeln av ambulanssjukvårdens personal, skriver Gunnar Nordfelt som tycker sig se visst civilkurage hos oppositionen.

Annons

För mig är det totalt främmande att personer på de posterna kan vara så långt från verkligheten och ha så lite respekt för våra skattepengar. Det verkar som om de bara tänker på sitt eget välbefinnande.

Skulle en privat företagare misshandla sin personal som regionen gör vore det en anmälan till AD fortare än man kan blinka, men de förtroendevalda och deras tjänstemän verkar kunna göra hur som helst. Men det finns även ljuspunkter i debatten. Jag såg i lördags (helahälsingland.se) att oppositionsråden genom Stig Zettlin avslöjade bluffen om USA-resorna och att han har civilkurage att våga ifrågasätta Svante Lönnbarks roll i det hela.

Som jag har uppfattat Lönnbark är det en person som inte ser den underbara personal som arbetar på våra sjukhus under svåra förhållanden och stress. För mig är det självklart att pengarna i första hand ska satsas där och inte på USA-resor och dyra fester för chefer. Det kallar jag för usel personalvård. I mina ögon är det dags, och har så varit länge, att få bort Lönnbark innan han ställer till med mera elände och att han ersätts av en person med kunnande som kan föra en vettig personalpolitik så folk slipper gå hem gråtande.

Gunnar Nordfelt 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons