Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att den bortre parentesen blev en (parentes)

Vi vill ha en sjukförsäkring som inte lämnar människor utförsäkrade utan ger trygghet under den tid människor är sjuka, skriver fyra S-riksdagsledamöter, med anledning av de nya sjukförsäkringsreglerna.

Annons

De borgerliga partierna röstade den 5 juni 2008 igenom beslutet om kraftigt försämrade sjukförsäkringar i riksdagen. Bland annat sattes en bortre tidsgräns i sjukförsäkringen. Enligt SKL skulle många människor tvingas söka försörjningsstöd.

När beslutet tagits applåderade riksdagens borgerliga ledamöter. Den applåden var ett hån mot alla dessa människor som farit illa av utförsäkringarna. Förutom mänskligt lidande i form av otrygghet så har stora kostnader för försörjningsstöd också belastat kommunerna.

Vi socialdemokrater ville aldrig ha den bortre parentesen och vi glada att vi i onsdags kunde rösta bort den tidsgränsen i sjukförsäkringen.

Vi vill ha en sjukförsäkring som inte lämnar människor utförsäkrade utan ger trygghet under den tid människor är sjuka så att de kan delta i insatser för rehabilitering och förhoppningsvis återgå i arbete. Vi är glada att få bidra till att den bortre parentesen i sjukförsäkringen blev en parentes i sig.

Raimo Pärssinen

Åsa Lindestam

Patrik Lundqvist

Elin Lundgren

socialdemokratiska riksdagsledamöter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons