Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att debatten kommit i gång

Det är positivt att det i den kristna delen av världen förs en diskussion, trots att man inte kan klura ut vissa citat ur Bibeln! Det finns i vårt land mängder av kristna präster som välsignar homopar, men veterligen inte en enda imam som gör det!

Annons

Medlemmar i Ljusdals missionsförsamling skriver en fin insändare (10/11) och välkomnar äktenskap mellan samkönade par. Jag tror baptisterna var den första frikyrka att ta emot sådana par. Glädjande.

Jerker Sjölander /12/11) har som alla vet en annan åsikt om samkönade par i sin kyrka. Men bara att debatten i denna fråga överhuvud taget förs är positivt.

I de östländer där kristet fundamentalistiska hetsar mot HBT finns en opposition, även på hög politisk nivå. Att betänka finns inte denna opposition i de islamska länderna!

Ordföranden i Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda, har klargjort att hon och rådet fördömer homosexualitet, och anser det som en synd. Hon hävdar att denna uppfattning är genomgående i hela islam. Islam accepterar bara sex mellan man och kvinna i äktenskapet, säger hon.

Mot detta tycker jag det är positivt att det i den kristna delen av världen förs en diskussion, trots att man inte kan klura ut vissa citat ur Bibeln!

Det finns i vårt land mängder av kristna präster som välsignar homopar, men veterligen inte en enda imam som gör det!

Ute i världen är kristendomen mindre liberal än i Sverige. Men en jämförelse med islam utfaller ändå till islams nackdel.

I islamguiden kan man exempelvis läsa att Koranen är Guds ord som uppenbarades till profeten Muhammad. Vetenskap som inte stämmer med Koranen saknar grund.

Det är klockren fundamentalism! Och liknande förklaringar finner man i rader av islamiska programskrifter.

Att Svenska kyrkan, eller Sveriges kristna råd, skulle uttala sig så om Bibeln är tämligen uteslutet. Kyrkans präster vet nämligen att Bibeln har många olika författare, är full av sakfel, motsägelser och föråldrade föreställningar och inte generellt kan sägas vara ”Guds sanna ord”. För det är vad den vetenskapliga bibelforskningen har kommit fram till. Och detta får prästerna lära sig i sin teologiska utbildning.

Till sist. De medlemmar ur missionsförsamlingen som nämns i början av denna insändare, antar att 5 till 10 procent av befolkningen är homosexuella.

Kanske är det mellan 5 och 10 procent som någon gång i sitt liv haft en homosexuell upplevelse, men jag vill påstå att siffran är 1, högst 5 procent som säger att han/hon identifierar sig, och lever ett liv som, homosexuell.

Per Ölund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons