Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med samres!

Jag är en av de chaufförer som kör ett fordon för färdtjänst och sjukresor i Gävleborgs län. Jag hoppas att samres inte får förnyat förtroende när deras avtal går ut. De ljuger för kunder, är otrevliga mot oss chaufförer och vissa av de estländska operatörerna pratar urusel svenska. X-trafik går ut i tidningar och säger att det funkar bra, lyssnar de inte på oss chaufförer när vi klagar?

Annons

Skulle vilja veta vad det kostar kommuner och landsting med alla dessa tommil på grund av dålig planering.

Samres slår sig för bröstet när de har lyckats få till en samåkning. Det är bara det att kund A ska åka fyra mil söderut och kund B ska fyra mil norrut. Vissa kunder får två timmar extra, kan inte vara så roligt om du har varit och till exempel opererat dig.

Samres ställer till förseningar på mellan 10 och 20 minuter och har mage att ringa och fråga varför vi är försenade.

Kunderna sitter och beklagar sig åt mig över hur dåligt det fungerar och jag säger åt dem att klaga till X-trafik men de törs inte på grund av att de tror att d förlorar färdtjänsttillståndet.

Får verkligen hoppas att samres försvinner som trafikledare över oss.

Chauffören

X-trafik svarar: Det är tråkigt att du uppfattar det så här, du blandar och ger och uttrycker kritik som berör flera inblandade parter. För att resorna ska fungera för resenärerna, vilket vi alla vill, så krävs det en samverkan mellan alla inblandade parter. Beställningscentralen, trafikhuvudmannen, tillståndsgivaren, transportörerna med flera, alla är vi delaktiga i hur våra resenärers resor utförs.

Utan att ha konkreta uppgifter om det du beskriver är det inte möjligt att bemöta de uppgifterna, men om du kontaktar mig så ska vi se om vi tillsammans med beställningscentralen kan reda ut det.

Inger Engvers

chef för sjukresor och färdtjänst

X-trafik AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons