Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med löne- och villkorsdumpningen på svensk arbetsmarknad

Häromdagen rapporterades i Dagens Nyheter att det svenska kravet på en ändring av EU:s så kallade utstationeringsdirektiv – för inhyrd utländsk arbetskraft – möter motstånd, skriver Robert Björkenwall.

Annons

Ett antal öst- och centraleuropeiska medlemsländer vägrar acceptera EU-kommissionens förslag om rätten att ställa krav på svenska löner och arbetsvillkor för inhyrd utländsk arbetskraft i Sverige. Så vi får väl se hur det till slut går med EU-kommissionens nu ändrade inställning och förslag att ändra i tidigare direktiv och nu – efter starka påtryckningar av bland annat Sverige – vilja tillåta att svenska, kollektivavtalade branschvillkor ska kunna tillämpas vad gäller löner och försäkringar med mera för inhyrd personal från andra EU-länder. Går den här ändringen i direktivet igenom från och med 2017 så skulle det stoppa alla dessa cyniska arbetsgivare som med utländskt anlitad arbetskraft dumpa löner och arbetsvillkor för jobb gjorda i Sverige.

Låt oss hoppas att direktivändringen går igenom och att det från 2017 blir möjligt att tillämpa regeln att arbete utfört i vårt land ska utföras på samma kollektivavtalade villkor oavsett om den som utför jobbet kommer från Bratislava eller Borås eller från Vilnius eller Varberg.

Men helt givet är det tyvärr inte att den här förändringen i utstationeringsdirektivet kommer att godkännas och antas till årsskiftet 2016/2017.

Robert Björkenwall

frilansjournalist och författare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons