Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja bygg bostäder i Söderhamn

Jag flyttade hit till Söderhamn 1993. Sedan dess har det talats om det nya Söderhamn. Satsningar som ska göras för att få folk att bo kvar samt att få folk att komma och leva i vår stad, nya villaområden efter Utviksvägen, nya köpcenter vid E-center med mera. Idéer som har varit riktigt bra men aldrig kommit till skott.

Annons

 Så känns det även nu när man pratar om att vi ska satsa på ungdomarna och få dem att stanna i vår stad. I dag så finns det inga lediga lägenheter som passar våra ungdomar.

Vi har rivit och rivit lägenheter i vår kommun för att det har varit för många lediga och kostat för mycket. Men i dag så står vi utan lediga ettor och tvårumslägenheter till våra ungdomar som vill flytta hemifrån. Det finns inga lediga lägenheter hos de privata uthyrarna heller i dag. Där det finns enstaka lediga är på Norrberget och Tallvägen. Men när man ringer till det kommunala bolaget och frågar så rekommenderar de inte att en ensam svensk tjej bör bo där. Så långt är det kommet med vår ungdomssatsning gällande boende.

I Bollnäs har köpcenter med etablerade affärskedjor kommit. En planerad byggnad av två nya hyreshus i central del av staden finns nu. Nu är det dags att Söderhamn sätter ned foten och bygger nya lägenheter i centrala Söderhamn.

För som hyresbeståndet ser ut i dag hos det kommunala bolaget så lockar vi varken söderhamnare eller folk från övriga delar av landet att flytta till undermåliga lägenheter. När byggdes den senaste lägenheten i Söderhamn kan jag undra ibland. Det skulle kunna vara en positiv kick för många på många sätt att vi sätter spaden i jorden och gör något nytt. För som sagt många bra idéer finns och har funnits men de stannar upp någonstans.

Med fler C-kandidater i ledande poster i den kommunala politiken skulle dessa få liv.

Peter Olsson

C-kandidat till fullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons