Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonus för somliga – inte för dem på fabriksgolvet

/

Pappers Avdelning 14 Strömsbruk och Pappers Avdelning 15 Iggesund förvånas över Holmens resonemang om bonusprogram.

Annons

Länge har vi på fabriksgolvet hört att bonus inte är något som vårt företag ska syssla med, när vi tar upp bonusprogram i lokalavtalsförhandlingarna så får vi kalla handen och argumenten att det inte finns något utrymme för ökade kostnader och att bonus är gammaldags. I årets avtalsrörelse hör vi gång efter gång från arbetsgivarorganisationen att det inte finns utrymme för några löneökningar, vi måste hålla ner våra kostnader.

Därför blir vi väldigt förvånade när Holmen släpper sin dagordning till årsstämman och ser att man avser att besluta om ett aktiesparprogram för ledande befattningshavare. Holmen anser alltså att vi inte kan ha några ökade kostnader eller bonusprogram för vanliga anställda, men för 45 utvalda personer inom Holmen så är bonusprogram bra anser Holmen. Holmens syn på vilka som kan påverka produktionen är tydlig, vi på fabriksgolvet har ingen möjlighet att påverka produktionen medan vd, vice vd, affärsområdeschefer och 39 andra nyckelpersoner har stor påverkan på produktionen och förtjänar därför detta bonusprogram.

Vi tycker att detta sänder tydliga signaler i stundande avtalsrörelse, det finns goda möjligheter att ge löneökningar och vi kommer fortsätta försvara våra medlemmars intressen i denna avtalsrörelse och i framtida.

Pappers Avdelning 14 Strömsbruk

och Pappers Avdelning 15 Iggesund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons