Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs kan behöva höja skatten

Centerpartiets syn på verkligheten är att vi lever i Bollnäs kommun där det är gott att leva. Det ska vi vara rädd om. Därför lägger vi ett eget förslag till budget. Beslut kommer i kommunfullmäktige den 26 november.

Annons

• Barngrupper i förskolan är stora och vi vill minska dem.

• Alla barn ska erbjudas samma möjligheter till utveckling i förskolan, då ska inte några behöva gå hem före lunch.

• Många går utan arbete. Vi vill göra det kommunen kan och får göra för att jobben ska uppstå i Bollnäs.

• Det finns svårigheter med integration av utrikesfödda och utanförskap i andra grupper. Vi vill satsa kraftfullt på sommarjobb, praktikplatser, jobbförmedling och språkstöd.

• Droger är ett levande helvete för många. Vi tar upp kampen mot droger.

• Ett gott Bollnäs fortsätter att ta hand om oss när vi behöver samhällets stöd.

Många berättar i ord att detta ska göras. Det finns gott om målsättningar och policys. Men, faktum är att allt detta kostar pengar. Låt oss vara realister.

Hälften av pengarna ser vi det som möjligt att spara genom förändringsarbete som inte får drabba vård, skola eller omsorg.

Den andra hälften behöver vi ta genom att höja skatten. I dag har vi Norrlands lägsta skatt. Vår bestämda uppfattning är att det är få som väljer att flytta hit i jakten på ett skatteparadis. Däremot väljer folk att flytta till en väl fungerande kommun, som jobbar för att fungera än bättre.

Det som inte går att formulera i budget är attityd till företagsamma människor som finns överallt. Företagsamma människor finns anställda i vår kommun. Andra företagsamma människor väljer att starta företag. Skapar jobb åt sig själv och åt andra. Företagande är inte ett särintresse, tvärtom ett i allra högsta grad allmänintresse. En sådan attityd kostar inga pengar men skapar jobb och hållbar utveckling.

Bengt-Olov Renöfält, gruppledare Centerpartiet Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons