Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blunda inte för detta ...

/

På åtta år förvandlade den borgerliga regeringen ett överskott på sextiofem miljarder till ett underskott på åttiosju miljarder kronor, konstaterar Stig Nordqvist (S), som menar att hålen i välfärden blivit enorma därav.

Annons

De borgerliga partierna sänkte skatterna med cirka 140 miljarder varje år de sista åren under sitt styre. Detta lämnade enorma hål i välfärden.

Men ändå påstår en del att det är människor som flyr för sina liv från krig och våld som orsakat skulderna och hålen i välfärden. De påstås dessutom orsaka den ökade otryggheten.

Sverigedemokraternas budgetförslag skulle innebära ett hårt slag mot välfärden. SD föreslår nedskärningar på sammanlagt 90 miljarder kronor de kommande fyra åren. Det motsvarar 240 000 vårdbiträden eller 200 000 grundskollärare. Det är en enorm summa pengar! Detta skulle innebära, om deras budget skulle bli verklighet, en drastisk nedskärning av antalet anställda inom vård skola och omsorg, samt betydande uppsägningar inom kommuner och landsting.

Moderaterna vill i sin budget skära ned på till exempel skola, utbildning och studiestöd med fyra och en halv miljard kronor. De säger nej till höjda lärarlöner, de vill skära ned på bostadsbyggandet med sex miljarder kronor, samt införa ett nytt jobbskatteavdrag. Socialdemokraterna satsar mer pengar på välfärden, inte mindre. Det ger ett bättre Sverige för alla. 

Stig Nordqvist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons