Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det bättre i privat regim?

Svar till Helena Brink och Anna Ingman. Vad är det för fel på de kommunanställda i hemtjänsten eftersom ni vill privatisera den? Ni kallar privatisterna för "utförare", kärt barn har många namn som sagt.

Annons

Svar till Helena Brink och Anna Ingman (27/2).

Vårdval? Vad menar ni med idel vinnare? Vad är det för fel på de kommunanställda i hemtjänsten eftersom ni vill privatisera den? Ni kallar privatisterna för "utförare", kärt barn har många namn som sagt. Men det är ju inget annat än ren och skär privatisering ändå. Det finns flera skrynkliga frågetecken i den så kallade Loven som borde rätas ut. En är det här med nattarbete, då duger det med de kommunalt anställda. Ett annat är kostnaden för larm. Varför ska kommunen betala dem då privatisterna drar nytta av dem? Ett tredje: om det visar sig att privatisterna måste utbildas i något ämne för att kunna utföra jobbet varför ska kommunen stå för kostnaden? Det finns mera.

Att centerpartisterna tycker detta är helt okej, det förstår jag. Detta är ju Centerpolitik. Men att S-märkta ledamöter i omsorgsnämnden sitter tysta och jakar med. Ja, det är för mig en gåta, och stor förvåning.

Odd Derås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons