Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blinda kapitalister?

Att vissa verkar rusa fram i livet med ett stort dollartecken i pannan som skymmer sikten för "obekväma" saker är nog något väldigt många av oss upplever, men är det verkligen sådana personer som vi vill låta sköta utvecklingen i Sverige? Eller ska vi låta dem som ser helheten sköta den biten?

Annons

Jag har på grund av att jag värderar naturens skönhet och dess invånare högre än vinkraftbolagens pengar blivit kränkt och nervärderad, man har från vindkraftkramares håll bland annat ifrågasatt mitt IQ, varför då? Är det så att jag är lite "obekväm" kanske?

Med det stora dollartecknet som verkar förblinda kapitalisterna så förstår jag om de inte kan/vill se dessa "obekväma" naturvärden som kommer till skada vid deras framfart, och att personer som jag som värnar dessa naturvärden blir väldigt "obekväma". Väldigt många har på något underligt vis fått för sig att vindkraft kan ersätta kärnkraft, varifrån kommer det ifrån tro?

Vi måste lära oss att förstå vad dessa kapitalister är ute efter, de vill endast tjäna pengar, annat tas det ingen hänsyn till. Om vi nu ska börja producera mer el så ska väl ändå syftet vara att ersätta annan mindre miljövänlig el, inte öka vårt redan stora överskott (cirka 17 TWh).

Vindkraften kan tyvärr inte ersätta någon annan elproduktion såsom kärnkraft, för att den är alltför opålitlig. Det man kan räkna med från vindkraften är endast cirka 6 procent av den installerade effekten, och de dagarna kommer vi att behöva kärnkraften vare sig vi vill eller inte. Totalt under året genererar vindkraften endast cirka 24 procent av den installerade effekten, och då när den själv vill (då det blåser), vilket kanske inte nödvändigtvis är när vi behöver den.

Ska vi verkligen förstöra skog och mark för en så pass instabil elproduktion? Det tycker inte jag, men det är ju kanske bara för att jag inte är lika smart som vinkraftskramarna? Eller kan det vara för att jag saknar dollartecknet i pannan och ser vilka naturvärden som finns därute? Den natur som jag vill vi ska kunna lämna efter oss till kommande generationer.

Dags att lämna kapitalismens och egoismens tidsålder bakom oss.

En Röstebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons