Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bleka kopior av C-förslag

I går presenterade Socialdemokraterna vad de kallar ett ungdomspaket med tre förslag för att minska ungdomsarbetslösheten.

Annons

I sitt arbete med att hitta ny och effektiv politik på området verkar det som om Löfven, Damberg, Jämtin och Andersson har detaljstuderat Centerpartiets rapport En hållbar arbetslinje. De tre förslag som S presenterade är nämligen snarlika de förslag som Centerpartiet presenterade redan under Almedalsveckan i juli.

Centerpartiet föreslog där införandet av en ny anställningsform – lärlingsprovanställning. En anställning för arbetslösa ungdomar där utbildning varvas med praktik och där det ges en introduktionslön, som sänker trösklarna in på arbetsmarknaden. Förslaget mötte kritik från S då. I dag presenterar de själva ett "yrkesintroduktionsjobb" för ungdomar. Det innebär att ungdomar ges möjligheten att kombinera jobb med utbildning och att arbetsgivaren ges ett statligt ekonomiskt stöd när de anställer arbetslösa unga.

I Centerpartiets rapport En hållbar arbetslinje föreslår vi också 10 000 nya platser till yrkeshögskolan. I regeringens budget blir 9 000 av dessa platser verklighet. I dag pratar Socialdemokraterna om 5 000 nya platser på yrkeshögskolan. Socialdemokraterna har valt att lägga sig på en betydligt lägre ambitionsnivå än vad Centerpartiet har gjort, något som vi bara kan beklaga.

Ungdomsarbetslösheten kräver långsiktigt hållbara lösningar. Det Socialdemokraterna presenterade är bleka kopior av redan existerande centerförslag.

Kalle Khalidy (C)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons