Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blanda inte ihop rollerna

Svar till Anna-Greta Söderlund (2/10). Till och börja med vill jag vara tydlig med att jag är för facket. Jag anser att dessa gör ett mycket bra jobb, och mina synpunkter är för att jag vill att fler ska vara med i facket.

Annons

Du skriver att du bemött en politisk insändare från Katarina Eklöf. Jag blev tvungen att läsa den igen då jag undrade om jag totalt missförstått något, men så var inte fallet. Hon förfasas över att ett fackförbunds hemsida innehåller politisk propaganda för ett parti, och att GS-förbundets utskick innehåller politisk propaganda.

Det enda i politisk väg hon skriver är att hon läst ”obehaglig vänsterpropaganda” på transportarbetarnas webbplats vid förra valet, vilket får mig att misstänka att hon inte röstar på vänstern. Hennes faktiska synpunkt är att fackförbund inte skall bedriva politik. Ditt bemötande däremot (28/9) är fyllt av politisk propaganda.

Du skriver till och med ”vi socialdemokrater…". Du får naturligtvis göra precis vad du vill på din fritid, lika så på ditt arbete. Men när du skriver under en insändare med ditt namn plus "GS-facket" så för du inte din privata syn på saker, utan då är du ordförande och framför GS-fackets synpunkter.

Om du som privatperson vill framföra synpunkter måste du vara tydlig med att det är du, och inte ordföranden, som framför synpunkten.

Jag har ingen aning om vem du är och mina synpunkter gäller facket allmänt. Att påstå att jag förtalar dig är direkt löjligt. Vad du gör på din arbetsplats är inget jag känner till, och har aldrig påstått det heller.

När man tillhör ett visst skrå skall man ju vara medlem i ett visst fackförbund. Om det fackförbund som man nu vill (och bör) vara med i, för en annan politisk propaganda än den man själv anser vara korrekt, vad anser du då att man skall göra?

Jag vill ju vara med i facket, men inte stödja partiet. Hur skulle du själv göra om du jobbade i en butik, och Handels valde att stödja Moderaterna? Jag anser att det är precis lika fel som att de för närvarande stöder sossarna.

Hur ett visst fackförbunds medlemmar för närvarande har sina politiska tillhörigheter förändras ju dessutom med tiden. Det kan ju förändras på väldigt kort tid. Teoretiskt är dina medlemmar fördelade exakt enligt riksdagsvalet. Det innebär teoretiskt att endast 30 procent av medlemmarna faktiskt är sossar.

Peter Linzie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons