Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Brink ser inte verkligheten

Den bild som Björn Brink (C) ger (8/9) stämmer tyvärr inte. Det borde vara som Brink beskriver, det vill säga uppföljningar och omedelbara åtgärder när flera läkare inom landstinget väljer att sluta. Tyvärr är det inte så.

Annons

Jag har själv på nära håll sett reaktionen från chefer inom landstinget vid situationer då flera läkare, ofta med lång erfarenhet, sagt upp sig. I stället för de konstruktiva åtgärder som Brink beskriver har vissa chefer, precis som Ann-Margret Knapp (S), målat upp bilden av att läkarna är besvärliga. Den åtgärd som vidtas är rop på stafettläkare. Om det genomförs någon uppföljning så blir den halvhjärtad och riktar sig mer till de medarbetare som står ut med att jobba kvar, i stället för att nå alla eller åtminstone flertalet av de läkare som valt att sluta.

Frågan är då varför Björn Brink ger en beskrivning som inte stämmer med verkligheten. Det finns två tänkbara alternativ och båda är lika förkastliga. Antingen tror Brink att det är som han beskriver och den godtrogna bilden baseras då sannolikt på de uppgifter som han får presenterat för sig. Frågan är om Brink inser hur vanskligt det är att vara så godtrogen. Oppositionspolitiker inom landstinget har nämligen tvingats konstatera att de av vissa chefer inom landstinget inte får veta hela sanningen i alla lägen. Denna mörkläggning sker sannolikt i fullt samförstånd med, eller rentav på uppmaning av, landstingsdirektören och respektive divisionschef.

Det andra tänkbara alternativet är att Björn Brink medvetet försöker vilseleda väljarna i Gävleborg.

En av alla läkare som fått nog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons