Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billig byggvara höll på att bli oskäligt dyr

/

Skribenten höll på att få betala rejält mycket mer för en vara hos Byggmax när han var tvungen att beställa den på nätet. Byggmax ger Svar direkt.

Annons

Fördelen med affärskedjor är att om en vara inte finns på den närmaste butiken kan man beställa den från någon annan butik. Jag var på jakt efter en vara, vars pris är 499 kronor, men som tydligen bara finns/fanns hos Byggmax. Den var slut i Hudiksvall, den var slut även i Sundsvall. Jag sökte på nätet och fann att den närmaste butiken som hade kvar den eftersökta varan var Sandviken.

Jag gjorde en beställning på nätet. Efter allt ifyllande skulle jag klicka på betala, men då upptäckte jag att priset var närmare 4000 kronor. Jag tittade om jag hade beställt något mer, men icke. Vid närmare undersökning upptäckte jag att frakten var på 3500 kronor för en vara som väger 4,5 kilo. Jag undrar om den skulle levereras med helikopter eller flyg, kanske med taxi. Det måste vara oskäligt dyrt att en vara stiger med hundra gånger sitt ursprungliga pris bara för en frakt på cirka 20 mil. Det blev ingen affär denna gång.

Nilseric A

Svar direkt

Den absoluta majoriteten av alla varor du hittar på byggmax.se skickas från vårt lager eller direkt från vår leverantör och har en fraktkostnad på mellan 49 och 199 kronor beroende på vad du beställt. Väljer du att handa från vår butik i Sandviken och skriver in ett postnummer som är 20 mil bort så kommer varan skickas med budbil dessa 20 mil och då blir det tyvärr väldigt dyrt. Vi beklagar att varan du ville ha inte fanns i lager i din lokala butik och vi arbetar även med att hitta billigare och effektivare lösningar på situationen du beskriver. Lycka till med ditt byggprojekt!

Emma Engström

e-handelschef Byggmax

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons