Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilderna överraskar inte mig

En av de saker jag inte förstår är hur någon fortfarande kan tro att grisar som regel bökar omkring som hos Emil i Lönneberga. Att människor fortfarande inte insett att de flesta julskinkor kommer från en industri.

Annons

Det är mycket jag inte förstår.

En av de saker jag inte förstår är hur någon fortfarande kan tro att grisar som regel bökar omkring som hos Emil i Lönneberga. Att människor fortfarande inte insett att de flesta julskinkor kommer från en industri som bara har mammon för ögonen. Att skånsk korv sannolikt är från grisar med sönderfrätta klövar efter att ha vadat hela livet i sitt eget bajs på ett betonggolv, eller att den småländska syltan mycket väl kan vara karvad ur fastbundna, panikslagna grisar som tuggar på sina döda vänner.

Jag förstår inte vilken naiv värld den människa lever i som blir helt överraskad av bilderna de senaste dagarna från svensk grisproduktion, och än mindre den som har mage att inte låtsas om det!

Sedan är det några saker som jag faktiskt greppat, och en av dem är att när pengar kommer in i bilden ryker många grisproducenters etiska och humana ansvar all världens väg. Uppenbarligen. Inte allas, men alldeles för många. Och jag förstår att det viktigaste jag kan göra är att fortsätta låta bli att stödja denna vidriga misshandel, och vara vegetarian ett år till. Mitt 22:a.

Du kan också bidra till en god jul, i stället för en jul av lidande. Låt hjärtat väga tyngre än gommen när du skippar julskinkan, och låt det bli den finaste julklappen.

Rickard Söderberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons