Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar blir stående – reglerna för skrot fungerar inte

Tanken i lagen är att varje bilägare själv ska skriva under om skrotning och mot en kostnad av 500 kronor få bilden bortforslad av skrotbilsfirma. Men det fungerar inte, skriver Eva Edström i Lindefallet.

Annons

Sen flera år finns skrotbilar stående vid infarten till byn i Lindefallet och på många andra ställen. Det ger en icke välkomnande syn och trots många försök från byaråd och byn händer ingenting.

Skrotbilssystemet fungerar inte! Oärliga människor ställer sina gamla skrotbilar på andras fastigheter och nuvarande regelverk och lagar gör då fastighetsägaren skyldig att betala (1 200 kronor per bil) bortforsling om skrotbilarna inte står på trafikplats som Vägverket ansvarar för.

Tanken i lagen är att varje bilägare själv ska skriva under om skrotning och mot en kostnad av 500 kronor få bilden bortforslad av skrotbilsfirma. Men det finns personer som utan skam i kroppen bryter mot lagen och placerar sina bilar på annans mark, som med nuvarande lagstiftning gör fastighetsägaren skyldig att betala bortforsling.

Om man vet vem/vilka som äger bilarna, kan fastighetsägaren göra en polisanmälan, vilket gjorts i detta fall med påföljd att ärendet i dag ligger hos Kronofogden. Åren går och inget händer. Det är ett bevis på att lagen inte fungerar och måste ändras.

Det kan inte vara rätt att kostnader för andras brottslighet ska drabba andra och skämma utsikten för så många.

Eva Edström

Lindefallet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons