Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till camping osund konkurrens

Vid miljö- och byggnämndens senaste sammanträde diskuteras den planerade utbyggnaden av campingen på Långnäs.

Annons

Planförslaget gav utrymme för en fördubbling av campingens storlek till cirka 100 platser. Vid sammanträdet yrkade jag avslag på den föreslagna campingutbyggnaden. Det beslut nämnden fattade om återremiss innebär att förslaget till detaljplan ånyo kommer upp i miljö- och byggnämnden.

Vid den fortsatta behandlingen av ärendet kommer Folkpartiet liksom tidigare att säga nej till utbyggnad av campingen på Långnäs. Det finns flera skäl till detta. Ett av de viktigare är att en utökning av campingen med skattepengar ytterligare skulle subventionera en av kommunens campingentreprenörer och allvarligt snedvrida konkurrensen. Vi menar att en sådan investering skulle strida mot de skärpta reglerna i Konkurrenslagen för att förhindra osund offentlig konkurrens. De investeringspengar som är avsedda för campingen kan med fördel i stället användas till angelägna skolprojekt. Dit kunde också kanaliseras pengar avsedda till exempel för Stadshustorget och det gamla SJ-området.

Folkpartiet motsätter sig emellertid inte den planerade uppsnyggningen och utvecklingen av Långnäs som ett stadsnära park- och rekreationsområde. Vi vill att Långnäs också i fortsättningen ska fungera som en grön lunga för staden.

Leif Jonsson (FP), ledamot miljö- och byggnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons