Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibliska skrönor

Vakna upp alla intelligenta människor. Det finns ingen gud, menar ”Hans”.

Annons

Typexempel på bibliska skrönor är Noas ark och syndafloden. Flera tusen år tidigare än Genesis är Babylonian epic of Gilgamesh, en kung som påbörjade en resa för att hitta hemligheten med odödligheten. Längs vägen mötte han Utnapishtim, som överlevde den stora floden som gudarna utlöst. Varnad av vattenguden Enki, byggde Utnapishtim en båt och räddade sin familj, vänner, hantverkare, djur och värdemetaller.

Och så Noa och syndafloden då han byggde ett stort skepp, tre gånger större än det största hangarfartyget. Byggt på några veckor? Säkert. Sedan reste han runt och samlade tusentals djur och växter ombord tillsammans med mat. Reste ut, syndafloden kom och voila alla var räddade. Det här är en av alla nonsens berättelser som religiösa itutat barn, generation efter generation, därför att föräldrarna och deras föräldrar trodde det.

Precis som med jultomten som barnen tror på. Men när barnen blir äldre inser de snart att jultomten är fantasi, precis som bibeln. Men vuxna fortsätter tro på alla dessa amsagor. Bibeln är familjetraditioner som berättas och aldrig kan ifrågasättas. Vakna upp alla intelligenta människor. Det finns ingen gud.

Hans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons