Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibeltro och verklig vetenskap går hand i hand!

Lennart Gunhamre har helt rätt i att Gud står fast vid det han sagt (
11/3
) och vi kan lita på att han inte ändrar sig till skillnad från den så kallade vetenskapen, när de på grund av nyvunna insikter ständigt upptäcker att de faktiskt byggt sina teorier på helt eller delvis felaktiga hypoteser, skriver Jerker Sjölander.

Annons

Styrkan med att tro på Bibeln ligger i dess ursprung och källa, som är av betydligt äldre datum och erfarenhet än några kortlivade mänskliga forskares gissningar. Påståenden om att Bibeln och vetenskapen skulle vara två helt oförenliga discipliner grundar sig på ren okunskap om vad som är verkligt sann och äkta vetenskap – värd namnet.

Det är stor skillnad på den populistiska teori som idag går under beteckningen naturvetenskap, fastän den i så många avseenden saknar verkliga och empiriska bevis och därför ständigt måste revideras, och å andra sidan den äkta, experimentellt bekräftade vetenskap, som varken bibeltroende eller ateister har anledning att ifrågasätta.

Faktum är att många forskare kommit betydligt längre i sina vetenskapliga studier tack vare att de tagit vara på den information de hämtat ifrån Bibeln. Genom att även ta med den s.k. Syndaflodsberättelsen i sina studier har de funnit en mycket tillförlitlig och logisk förklaring till de märkliga och för många geologer motsägelsefulla fynd av fossil, som återfinns i stora delar av världen. Det som inte går att förklara med långa, växlande tidsepoker har sin naturliga förklaring i den världsomspännande översvämningskatastrof som begravde både växter och djur så plötsligt att de bevarats och konserverats som fossil i årtusenden.

Det är således inte alls nödvändigt för den troende Bibelläsaren att blunda för något enda vetenskapligt fynd. Det har snarare en tendens att bekräfta tillförlitligheten i de urgamla böckernas Bok och dess gudomliga ursprung.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons