Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibeln talar om allas lika värde

Bibeln ger oss de allra bästa riktlinjer vi kan ha för hur vi ska fostra och vägleda våra barn till dugliga och ansvarstagande samhällsmedborgare. Den gör oss också ansvariga för hur vi behandlar varandra.

Annons

Svar till Anny Melin (14/11).

Anny Melin menar i sin insändare att om vi skulle följa Bibeln bokstavligt så skulle vi döda varandra, utöva kvinnoförtryck och barnmisshandel. Detta påstående är mycket vulgärt och saknar reell grund. Ingen religion eller kultur har främjat jämställdheten mellan könen bättre än den bibliskt grundade kristendomen. Du kan jämföra den praxis vi har i sådana länder där kristendomen varit förhärskande med delar av världen där islam, hinduism, buddism eller ren okultism varit förhärskande och finner att Bibelns undervisning om alla människors lika värde på ett positivt sätt bidragit till bättre jämställdhet mellan könen.

Orden i Ef. 5:25,28 är vägledande för alla bibeltroende: Ni män, älska era hustrur så som Kristus älskat kyrkan och utlämnat sig själv för den… På samma sätt är också mannen skyldig att älska sin hustru som sin egen kropp. Här finns inget utrymme till förtryck av kvinnan.

Bibeln ger oss också de allra bästa riktlinjer vi kan ha för hur vi ska fostra och vägleda våra barn till dugliga och ansvarstagande samhällsmedborgare. Den gör oss också ansvariga för hur vi behandlar varandra. Jesus gav oss instruktionen: Älska era fiender och be för dem som förföljer er! Matt. 5:44. Av den anledningen är även du, kära Anny, föremål för våra förböner.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons