Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibeln ett unikum i litteraturen

Vilken annan skrift i litteraturen kan konkurrera med Bibeln när det gäller tillförlitlighet och harmoni mellan så olika tider, miljöer och författare?

Annons

Svar till Per Ölund (13/11).

Per Ölund bejakar debatten om homosexualitet på ett ganska sakligt sätt, men faller i sin analys av Bibeln till en väldigt subjektiv osaklighet. Han konstaterar att kyrkans präster vet nämligen att Bibeln har många författare, är full av sakfel, motsägelser och föråldrade föreställningar och inte generellt kan sägas vara "Guds sanna ord".

Det stämmer visserligen att det är många olika författare till Bibeln och att den är skriven för länge sedan, men att den skulle vara föråldrad och full av sakfel och motsägelser stämmer inte om man tar sig tid att analysera dess innehåll på ett positivt och bejakande synsätt.

Bibeln är tvärtom ett unikt under av harmoni, om man betänker att den är en samling skrifter från 37 olika författare, vars liv omspände cirka 2 000 år av historien. Vilken annan skrift i litteraturen kan konkurrera med Bibeln när det gäller tillförlitlighet och harmoni mellan så olika tider, miljöer och författare?

Det kanske mest anmärkningsvärda med Bibeln är att den fortfarande, trots sitt åldriga förflutna, fortfarande är den mest spridda och lästa boken i världen, trots att så många människor, inklusive Per Ölund, under de senaste århundradena gjort allt för att nedvärdera och misstänkliggöra dess innehåll.

Faktum kvarstår att ingen annan bok har betytt så mycket för mänsklighetens moraliska uppbyggnad som Bibeln. Den har satt viktiga och djupa spår i hela vårt civiliserade samhälle och ger oss fortfarande de allra bästa riktlinjer för hur ett livskraftigt samhälle ska kunna fungera.

Även om det tyvärr finns många, som inte inser detta och försöker misstänkliggöra och bortförklara Bibeln som Guds Ord, så åtnjuter vi fortfarande i vårt land, omätbara välsignelser av att våra fäder förstod att ta vara på den visdom som Gud själv ingav Bibelns olika författare att pränta ner i denna heliga skrift.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons