Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibeln är ord om Jesus att lita på

Lennart Gunhamre ger i sin kommentar till Magnus B. (23/8) ett mycket ärligt och korrekt erkännande av den historiske Jesus, skriver Jerker Sjölander.

Annons

Att förneka detta faktum, att Jesus från Nasaret levt och verkat på vår jord och att han mötte en grym död, då han avrättades på ett romerskt kors, vore att sticka huvudet i sanden och blunda för sanningen.

LG tycks däremot av någon anledning ifrågasätta både evangeliernas och Paulus beskrivningar av den Jesus, som där presenteras. Anledningen till detta avslöjas ej. Men det intressanta är, att den bild som utmålats av den kommande Messias i Gamla Testamentets profetiska skrifter under flera århundraden, uppfylldes på ett sätt som bekräftades av samtliga evangelister och aposteln Paulus i deras samstämmiga beskrivningar av den historiske Jesus.

Trots detta valde de skriftlärde och prästerskapet att förkasta och avrätta den utlovade Frälsaren, eftersom han inte tillgodosåg deras själviska förväntningar. Därmed bekräftades också de förutsägelser som gjorts i den gammaltestamentliga gudstjänsten om påskalammet som skulle slaktas. Det gudsinspirerade Ordet fullbordades – ett Ord att lita på!

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons