Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BGIF måste börja jobba för en bandyhall

I september 2009 presenterade Anders Gustavsson Bollnäs Arena AB och projektet Multiarena på SJ-området som något alldeles ”världsunikt” som han sa.

Annons

Vi har sedan dess haft en minst sagt infekterad debatt så fort en artikel i ämnet kommit upp på Ljusnans hemsida. Och många som kommenterat artiklarna har under dessa 3,5 år idiotförklarat alla som haft uppfattningen att det vore fel att använda SJ-området till en bandyarena.

Nu har en konsultutredning fastslagit att, ”stadsutveckling i SJ-området är viktigare än en bandyhall”. Och BAAB:s underlag var så ”tunt” att det inte ens gick att utvärdera, och det efter 3,5 års planering! Kan det sägas mer klart! Trots det föreslog konsulterna att om kommunen går vidare med planerna att bygga en hall, ger BAAB tid att visa ”sina kort”.

Trots att inget fortfarande har hänt så går BGIF:s ordförande Anders Strandberg ut i en insändare och ”kräver” att politikerna ska ”fatta beslut” – om vadå? Det finns ingenting att fatta beslut om! BAAB har inte redovisat någonting på 3,5 år.

Och Sävstaåsalternativet byggde på SVBF:s ordförande Hans Ramsins ”våta dröm” och framtidsdokument som innehöll 54 huvudpunkter bland annat plats för minst 3 500 åskådare och tv-studio med mera, nu vet vi att det inte ens finns något krav på hall för spel i elitserien. Det är dags att styrelsen i BGIF inser att så här går det inte att fortsätta! Det finns ett antal steg som BGIF-ledningen måste ta tag i för att det ska bli en bandyhall i Bollnäs!

• Skapa acceptans för ”tanken” på en bandyhall hos invånarna i Bollnäs kommun.

• Sitt inte kvar i knät på BAAB.

• Börja ”jobba med” våra valda politiska ombud inte ”mot”!

• Inse att en bandyhall enbart är en kostnad för invånarna i Bollnäs kommun och starta ett projekt för att samla sponsorer, både företag och privatpersoner, både frivilligt arbete och pengar. I andra lyckosamma projekt har invånarna kunnat teckna aktier till exempel.

• Gör tillsammans med politikerna en faktainsamling från andra bandyhallsprojekt och utvärdera vad som gjort att till exempel Vetlanda, Rättvik och Nässjö lyckats.

På Sävstaås finns ett område som innehåller fotbollsplan, ishockeyhall och bandyplan. Där finns också maskiner, personal, och logistik.

En enklare bandyhall liknande Vetlandas kan relativt snabbt byggas runt befintlig ispist och samtidigt som man rustar ishallen göra ett gemensamt tak över båda hallarna.

Det som är helt avgörande för att det ska bli en bandyhall över huvud taget är skattebetalarnas acceptans och att kostnaderna för projektet kan hållas nere. Och då krävs ett stort mått av frivilligt arbete, det har man lyckats med i till exempel Vetlanda.

BGIF:s styrelse har en lång väg med mycket arbete framför sig för att ro detta i land, men om man tror att man kan ”sitta och vänta” på att politikerna ska göra hela jobbet då kommer det inte att bli någon bandyhall över huvud taget.

KENT WESTIN, BGIF-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons