Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betraktaren som bestämmer attraktionskraften

Kommunalrådet (Ljusdal) Lasse Molins tro på att det inte kommer att bli svårare att rekrytera chefer till kommunen i den framtid som började för en vecka sedan är numera en ödets ironi, skriver Ronnie Karlsson.

Annons

Redan fem dagar efter Marita Wikström-affären, och endast två dagar efter uttalandet i lördagens Ljusdals-Posten, kom nämligen hans profetia på rejäl kant med den verklighet som den var avsedd att förutspå.

Tisdagen den 4 augusti – dagen innan dåvarande omsorgsförvaltningschefen skulle komma att avskedas inför öppen ridå utan att hennes medarbetare på ens det enklaste av sätt informerats före allmänheten – blev jag erbjuden en chefsbefattning i Ljusdals kommun. Erbjudandet inkluderade bland annat en knapp veckas respektingivande chans till eftertanke, eftersträvansvärd stimulans och goda möjligheter till såväl personlig som verksamhetsmässig utveckling. Det var således mycket lockande och faktiskt väl värt att överväga jämte det mycket intressanta arbete jag redan har. Sen kom onsdagen. Och därpå spiken i kistan i höjd med domedagsfredagen.

När tillträdande IFO-chefen Urban Sundström lika plötsligt som oväntat aviserade sin avgång redan innan han mönstrat på sin nya skuta ebbade även de sista av mina beslutsvåndor ut och dog. Och alla ni som känner mig och/eller kan tänkas vara intresserade vet och ska veta att det aldrig är/var min önskan att det ska/skulle vara så enkelt. Jag ville verkligen att mina två alternativ skulle få tävla på lika villkor. Men tyvärr kom verkligheten emellan.

Slutligen vill jag passa på att meddela Helena Brink, Claes Rydberg och Lasse Molin att det här nedslaget i verkligheten inte på något sätt syftar till att svärta ner vår kära hemkommun ytterligare. Den är enkom skriven i en förhoppning om att även ni ska ta till er mitt budskap, inse och nå ökad förståelse om att det är betraktarens uppfattning om er personalpolitik som bestämmer om den är tillräckligt attraktiv eller ej. Och att döma av reaktionerna så här långt så har även ni saker att lära och förhoppningsvis utveckla och förändra. I en framtid som redan är här, nu och över er. Lycka till med allt som komma skall och hoppas vi kan arbeta tillsammans någon gång i framtiden.

Ronnie Karlsson

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons