Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken på marknadsföring av evenemang i Söderhamn

Blir lika besviken inför varje sommar över den usla marknadsföringen av evenemang eller annat i Söderhamns kommun.

Annons

Har till exempel i en artikel läst att man kan fika på Östra berget. Var ser jag det om jag råkar stanna till i Söderhamn? Jag har inte sett en enda skylt som visar på detta.

När jag gick en runda på berget tittade jag på minigolfbanorna. De är ospelbara. Vem sköter dem? Där finns också några avsatser med utsikt över stan. Där ligger massor av fimpar och slyn växer hög så utsikten är mycket begränsad. Vore trevligt med några bord och bänkar, möjlighet att ta med fikat och titta ut över stan.

I dag, lördag 27/6, finns en artikel om skärgårdstriathlon, men inget om tid och plats. Varför kan inte ni journalister ta med det när ni skriver om ett evenemang? Stod inte heller någon tid i artikeln om Ringa gård när Draupner skulle spela. Det vore ett enkelt sätt att bidra.

Detta är några av de senaste exemplen, finns många.

Förr fanns en anslagstavla vid ingången till Coop/Ica på E-Center. Ett bra sätt att få reda på olika evenemang. Där folk naturligt stannar borde det finnas anslagstavlor.

Det finns heller ingen evenemangskalender i tidningen. Den som arrangerar något borde alltid tänka: Hur ska en person som kommer till Söderhamn få veta vad som är på gång? Då måste man jobba på många plan. Alla har inte Facebook.

Besviken

Den 18 juni svarade kommunens kommunikationschef på en liknande insändare som efterlyser samordning av evenemangstips.

Insänt

Tomas Froms, ansvarig utgivare, svarar:

I redaktionell text får det inte förekomma kommersiellt budskap, då gör vi oss skyldiga till textreklam. När det gäller tider/klockslag för olika evenemang och annat måste arrangörerna annonsera sina budskap. Redaktionen måste se till att ingen sammanblandning kan ske av redaktionellt material och reklambudskap.

Tomas Froms

ansvarig utgivare Söderhamns-Kuriren

Östra bergets arrendator svarar:

Som arrendator ansvarar jag för en mycket begränsad del av det insändaren tar upp. Vi skulle också gärna se att skyltningen upp till Östra berget blev bättre, men det är en helt kommunägd fråga. Samma sak gäller minigolfbanorna. Anläggningen städas dagligen av både oss och kommunens personal. Platåerna är mycket flitigt nyttjade och det hinner säkert lämnas nya fimpar och flaskor där innan de städas nästa dag.

När det gäller marknadsföringen av aktiviteterna på berget läggs det stora summor på att marknadsföra Sommartrivselkvällar och andra konserter.

Omsättningen i kaféet är alldeles för låg för att vi ska anse oss ha möjlighet att lägga pengar på att marknadsföra det. Däremot jobbar vi flitigt med sociala medier, vilket vi tycker ger att bra resultat.

Lennart Westman

arrendator Östra berget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons