Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskyll inte B Kjellin för sänkningen

År 2000 plockade Göran Persson ut 258 miljarder från AP-fonderna för att sanera statens finanser. Detta har bidragit till dessa pensionsneddragningar.

Annons

Häromdagen kom ett brev från Pensionsmyndigheten. Det innehöll uppgifter om de nya utbetalningar som det talats om. Det blev en överraskning som man sent ska glömma. Pensionen för 2010 blev minus 386 kronor i månaden.

Konstiga tider vi lever i. Sedan kan man läsa att riksdagsmännen fick ett lönelyft med 5 000 kronor i månaden. Det ger statskassen en extra utgift med 1 745 000 kronor varje månad. Det sitter 349 ledamöter och 5 000 kronor per ledamot. Vilka pengar de drar in till sina konton. Påslaget gäller från november och dessa löner ligger långt över vad de uträttar. Men det finns ett ordspråk som lyder: "När jag får mitt och väl dä, du får ditt och nätt dä, då ska man vara nöjd".

Margareta B Kjellin har varit på tapeten då och då i pressen och fått en del hugg. Men hon är ju inte den som ligger bakom detta. Denna uppgörelse har ju till och med Socialdemokraterna godkänt. Och hör och häpna: det är Ingela Thalén som är mamma till detta. Hon var då socialminister i regeringen. Och alla partier har godkänt denna nyordning. Året var 1999. År 2000 plockade Göran Persson ut 258 miljarder från AP-fonderna för att sanera statens finanser. Detta har bidragit till dessa pensionsneddragningar.

AW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons