Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berätta mer om arenabygget, tack

Den offentlighet som hitintills präglat projektet skulle sannolikt må bra av ytterligare och folkligare informationer och skulle även ge beslutande politiker välbehövliga kunskaper inför kommunala beslutsfattande i ärendet.

Annons

I Ljusnan (10/10) skriver arena-vd Ulf Andersson, med anledning av en tidigare insändare av Lars B. Andersson, om visionerna kring denna nya planerade arena i Bollnäs.

Efter att ha tagit del av hans inlägg samt även fått veta att kostnaderna för ungdomars idrottande blivit allt större, Radions morgoneko (12/10) uppkommer frågan:

Vad kommer exempelvis istiden per timme att kosta i denna nya planerade arena?

Ulf Andersson skriver bland annat att en affärsplan ligger till grunden för hela projektet samt att man ska skapa en uthållig ekonomi som inte bygger på ett beroende av bidrag. Bollnäs kommun ska inte satsa några pengar i detta bygge och inte heller stå för kommunal borgen.

Beträffande kommunens ekonomiska engagemang så är redan känt att markområdet köpts för en icke föraktlig summa pengar, att en sanering sannolikt måste till av området för ännu ej kända kostnader samt att vatten, avlopp, gator och p-platser måste anordnas. Kostnaderna för flytt av befintliga verksamheter i området samt eventuell inlösen av ytterligare mark/fastigheter har icke redovisats i någon form och i ovanstående torde ett belopp i storleksordningen 3035 miljoner kronor vara att förvänta.

Det är väl känt att förhandlingsförmågan hos kommunala företrädare, och inte minst hos dem med bandy som en kommunal tillgång, är minst sagt klen. Detta visar bland annat Brotorgsaffären samt rondell- och fastighetsaffärerna i Kilafors. Det synes föreligga en mycket betydande risk att såväl erforderliga förhandlingstekniska kunskaper samt ansvariga ekonomiska diton från kommunens sida kommer trots vad Ulf Andersson skriver belasta kommunens redan ansträngda ekonomi i betydande grad.

Det vore tacknämligt om de verksamma bakom arenaprojektet talade om för alla med barn/ungdomar som deltar i sporter som kan bli aktuella arenan vad exempelvis timkostnaden blir för utövandet av respektive sporter.

Den offentlighet som hitintills präglat projektet skulle sannolikt må bra av ytterligare och folkligare informationer typ allmänna möten och skulle även ge beslutande politiker välbehövliga kunskaper inför kommunala beslutsfattande i ärendet.

Vad allmänheten, med aktiva ungdomar, hitintills fått veta är att en arena avses byggas för en beräknad kostnad om cirka 200 miljoner kronor. Men kan inte tro, att någon av de i arenan engagerade, inte vill ha sina kostnader (projektering, byggkostnad, driftskostnad med mera) betalda och vi vill alltså veta hur mycket exempelvis Giffarna kommer att få betala för tillgång i arenan. För den sidan är förhoppningsvis ingen vision...

Morfar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons